Тефлонски (ПТФЕ) црева за транспорт на агресивни флуиди

Тефлонски црева за транспорт на агресивни флуиди со работна температура до 150Ц изработени од чист тефлон (птфе) Достапни во неколку големини (дијаметри).

Техничка пластика – ПОМ, ПА6, ПТФЕ, ПП, ПЕ и др.

ТЕХНИЧКА ПЛАСТИКА ПОМ, ПА6, ПТФЕ (Тефлон), ПП, ПЕ и други типови според потребите на корисникот. Имаме лагер на производи во шипка и плоча.

Црн силиконски заптивач за заптивање и изолација до + 250 ° Ц

Киселинско-стврднувачки силиконски заптивач за заптивање и изолација на места изложени на висока температура до + 250 ° Ц . Добро налегнување со непорозни силикатни материјали како стакло, цигла, керамички плочки, емајл, глазирани плочки и клинкер, импрегнирани, лакирани, обоени дрвени материјали, пластика, епоксидни материјали, полиестер, полиакрилат, ламинат, сите видови на метални површини и други места. Заптива Read more about Црн силиконски заптивач за заптивање и изолација до + 250 ° Ц[…]

Клингеритни табли и дихтунзи

Инотек алати нуди голема палета на не-азбестни плочи (клингеритни табли) изработени од синтетички влакна наменети за широк спектар на употреба во индустријата. Се испорачуваат во стандардна димензија од 1500х1500 мм или изработени како рамни заптивни елементи (дихтунзи) според постоечките ДИН стандарди или по корисничко барање. Темепратурниот опсег на овој материјал е од 140Ц до 350Ц Read more about Клингеритни табли и дихтунзи[…]