Клингеритни табли и дихтунзи

Инотек алати нуди голема палета на не-азбестни плочи (клингеритни табли) изработени од синтетички влакна наменети за широк спектар на употреба во индустријата. Се испорачуваат во стандардна димензија од 1500х1500 мм или изработени како рамни заптивни елементи (дихтунзи) според постоечките ДИН стандарди или по корисничко барање. Темепратурниот опсег на овој материјал е од 140Ц до 350Ц и притисок до 100 бар-и. По барање на корисникот можна е изработка на табли со вметната жица* .

*вметнување на жица како додатен елемент е возможен само кај одредени типови на клингеритни табли поради хемиската природа на истите.